Halu – Langenneet Enkelit

Mitä jos kuolisit, mutta et pääsisikään taivaaseen tai joutuisi helvettiin, vaan sinut palautettaisiin takaisin elämääsi ja päämääränäsi olisi tasapainottaa hyvän ja pahan välistä taistelua? Sinusta tulisi langennut enkeli, joka kykenee toimii joihin tavalliset suojelusenkelit eivät kykene. Sinun tulisi auttaa 7 eri ihmistä, joiden sieluista sekä hyvä että paha kilpailevat. Noilla sieluilla olisi sen verran painoarvoa, että kumpi puoli ikinä voittaakin saa valita miten ihmiskunnalle käy. Jos hyvä voittaa, kaikki pelastuvat, jos paha kaikki katoavat.

Näistä lähtökohdista alkaa J.R. Wardin Langenneet Enkelit -sarjan ensimmäinen kirja. Rakennusmies ja kyseenalaisen menneisyyden omaava Jim Heron kuolee, tai voisi sanoa, että hänellä on rajatilakokemus. Hän saa sähköiskun työmaalla ja löytää itsensä köllöttelemästä vihreimmältä nurmelta, mitä on koskaan nähnyt. Siellä hänet suostutellaan tai kenties hellästi pakotetaan, ottamaan vastaan toimi ihmiskunnan pelastamiseksi. Tästä alkaakin sitten mielikuvituksellinen matka, jonka aikana Jim oppii paljon itsestään, mutta myös elämästä.

Ensimmäisen kirjan nimi on hieman harhaanjohtavasti suomennettu, sillä 7 sielusta voi päätellä, että Jim taistelee seitsemää kuolemansyntiä vastaan. Halu, ei kuitenkaan suoraan ole yksi seitsemästä kuolemansynnistä, vaan kuten englanninkielinen nimi Covet, kertoo paremmin, on kyseessä ahneus. Ensimmäinen ihminen, jota Jim joutuu vastahakoisesti auttamaan on Vin DiPietro, ahne rakennuttaja, jolla Jim työskentelee. Tällä miehellä on kaikkea, mutta ei silti kuitenkaan mitään. Rahaa, valtaa, mainetta, kaunis tyttöystävä, mutta se kaikki on vain pintaa, kiiltoa, jota Vin tahtoo vain lisää ja lisää. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Jim ja Vin tapaavat sekä tietenkin nainen, joka lopulta muuttaa kaiken. Asia ei silti ole läheskään näin yksinkertainen, sillä jos on enkeleitä on myös demoneja, ja he saavatkin vastaansa yhden karseimmista alamaailman ilmestyksistä.

Halu on aikuisten fantasiaa, sitä ei voi suositella luettavaksi ihan kaikkein nuorimmille fantasian ystäville. Kirja on täynnä kiroilua, väkivaltaa ja seksiä. Tarinaa kerrotaan monen henkilön näkökulmasta, joten lukija tietää asioista enemmän kuin kirjan hahmot, mikä helpottaa tarinassa pysymistä, sillä muuten se voisi olla turhankin sekava. Välillä tuntui, että joitakin kohtia turhaan venyteltiin, mutta pääasiassa kirja etenee hyvin ja mielenkiintoisesti. Saa nähdä pystyykö kirjailija pitämään otteensa myös seuraavassa osassa.

J.R. Ward: Halu – Langenneet Enkelit, Basam Shakti 2012, suom. Tanja Kielinen.

Englanninkielinen alkuteos: Covet, 2009.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjallisuus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s