Kiveen Kirjoittaja

Voisi kai sanoa, että olen kirjojen suurkuluttaja. Käytän ahkerasti sekä kirjakauppaa ja kirjastoa saadakseni lukemisen nälkäni taltutettua.

Olen tällä hetkellä 25-vuotias nainen Pohjois-Pohjanmaalta ja tänne aion jäädä.

Lukeminen on ollut raikkaimpia harrastuksiani jo ennen kuin opin lukemaan. Silloin vain kuuntelin äitiäni, joka luki minulle usein ja paljon. Monet lempikirjoistani tuli kulutettua niin loppuun, että jos äiti ei niitä jaksanut tai ehtinyt minulle lukea, istuin sohvalla ja ”luin” ne ulkomuistista.

Ironista kenties on se, että koulussa minulla oli vaikeuksia oppia lukemaan. Sain siihen tukiopetusta ja lopulta hoksasin lukemisesta olevan hyötyä ja huvia, sain rauhassa lukea lempikirjojani ja päättää itse mitä lukisin. Tietenkin vanhempieni valvovan silmä alla, mutta sitähän ei vielä silloin tajunnut.

Lapsena kirjallinen innostukseni painottui Viisikko-sarjaan sekä Nummelan Ponitalli- sarjaan, luin myös onnistuneesti läpi Tiina -sarjan. Näitten pohjalta loin itselleni tietynlaisen identiteetin, johon toki vaikutti myös syvästi perheeni ja sukuni, mutta kirjoista tarttui mukaan jo lapsena itsenäisen ja sanavalmiin naisen/tytön muotokuva. Siinä olen pyrkinyt myös pysymään ja yleisesti minua ärsyttääkin, jos kirjassa on hahmona täysin avuton nainen. Näitäkin kirjoja on valitettavasti tielleni sattunut. Usein tosin ne ovat jääneet kesken.

Kenties jossain vaiheessa uskaltaudun kertomaan itsestäni vielä enemmän, mutta ainakin näin alkuun verhoudun kirjalliseen mystisyyteen. Toivon kuitenkin, että nautitte blogistani yhtä paljon, kun itse olen sitä kirjoitellessani nauttinut, tai ainakin lukiessani kirjoittamistani kirjoista.

Kiitos ja Hauska tavata!

Mainokset

4 responses to “Kiveen Kirjoittaja

  1. Laura

    Mäkin luin aikanani viisikkoja! Ihan paras oli kun päähenkilöt söi ihan koko ajan. 🙂 liekö mulle jäänyt siitä jatkuva nälkä…

  2. stargazer187

    Minullakin on ollut Viisikko- ja Tiina-kausi(a). Olet kyllä oikeassa siinä, että sellaiset kirjat jäävät helposti kesken, joissa esiintyy avuton nainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s